Lapozz bele a sikertörténeteibe
A Szerelmesek Fája

       


A Szerelmesek Fája hagyományát pécsi mintára a Randivonal, Magyarország vezető internetes társkereső oldala indította útjára.
A fa Budapesten, az Erzsébet téren áll, és a Randivonal jóvoltából 2008. október 21-én ünnepélyes keretek között egy olyan díszkerítést kapott, amelyre a jövőben minden szerelmes pár rákattinthatja saját lakatját, ezzel jelképezve szerelmük örökkévalóságát.

Tudod-e, hány magányos ember él Magyarországon?

A Szerelemesek Fája ötletgazdái egy társadalmi jelenségre szeretnék felhívni a figyelmet: miközben másfélmillió egyedülálló ember keresi párját Magyarországon, az ismerkedés hagyományos színterei fokozatosan átalakulnak, és egyre nehezebb kialakítani új párkapcsolatot.
Elérkezett az ideje annak, hogy többet és nyíltan beszéljünk arról, hogy nem szégyen párt keresni, akár az interneten, akár más módon.”
Aki tartós párkapcsolatban él, valószínűleg nem tudja, hogy sok, hagyományosnak mondható ismerkedési lehetőség mostanra szinte teljesen megszűnt. A 25 éven felüliek számára már nincsenek klasszikus házibulik, sőt a félhomályos presszók is eltűntek Budapestről, így alig van olyan hely, ahol ismerkedni tudnak az emberek.

Az internetes társkeresés kilép virtuális színteréről

Az online társkeresés egyre többek számára jelent megoldást az ismerkedésben, de a második lépéshez valódi találka-helyekre is szükség van.
A Főkert Zrt. azért állt a kezdeményezés mellé, mert a társaság fel szeretné eleveníteni azt a régi pesti hagyományt, hogy az első randevúk színhelye egy-egy park vagy liget.

Rogán Antal is lakatolt

A kezdeményezés mellé állt Belváros-Lipótváros polgármestere, Rogán Antal is, aki szerint az Erzsébet királynéról elnevezett belvárosi park különösen alkalmas arra, hogy a szerelmesek parkjává váljon. Az első lakatot a kerület polgármestere és felesége kattintotta a Szerelemesek Fáját védő díszrácsra.

Rogán Antal véleménye szerint a magányosok számára remek lehetőség az internetes párkeresés, a Szerelmesek Fája pedig azért nagyszerű kezdeményezés, mert a virtuális színtérről előbb-utóbb ki kell lépniük azoknak, akik a világháló segítségével találnak egymásra. Az első randevú helyszínéül jó választás az Erzsébet tér, ha pedig két ember egymásra talál, bensőséges alkalmat nyújthat egy, a Szerelmesek Fájánál közösen elhelyezett lakat.

Ha Te még keresed a párod, akkor regisztrálj a Randivonalra!